MUURSCHILDERING IS EEN FEIT

muurschildering Bommelaertje met haar vriendjes en Hugo de groot door Karen de bondt – Oliestraat 22, zaltbommel. Drone foto gemaakt door Jack Puijker

Zaltbommel heeft nu een muurschildering met een historisch verhaal over Hugo de Groot. Op 2 mei 2022 werd door Burgemeester Pieter van Maaren het kunstwerk onthuld aan de Oliestraat 22 te Zaltbommel.

Nadat het in de maand maart zo heerlijk bijna zomers weer was, werd op 1 april de steiger op Oliestraat 22 geplaatst. Het begon de dag daarvoor het waaien en op 1 april, en dat is geen grap, begon het te sneeuwen. Het warme zomerweertje maakte ruimte voor het weer dat past bij de aprilmaand; april doet wat hij wil. Er stak een wind op die varieerde tussen de 4 en 6 beaufort; een wind die het werken aan de muur erg lastig maate.

De muur werd schoongemaakt, afgespoeld met water en voorbewerkt met een mineraal anti-aangroei middel.

Karen werkte in totaal precies een maand aan de muur. Op 1 dag na stond zij dagelijks op de steiger, op 2 tot 8 mater hoogte.

De muurschildering is mogelijk gemaakt dankzij donaties van de van Voorden Stichting en vele donaties groot en klein van vrienden, kennissen, familie en inwoners van Zaltbommel, zowel rechtstreeks als via de doneeractie.

Op aanvraag geeft Karen een kunst-stadswandeling door het centrum van vestingstad Zaltbommel. Meer info hierover, neem even contact op.