beelden

Van ieder schilderij van het Bommelaertje maakt Karen een bijbehorend beeld dat in brons gegoten wordt. Om de exclusiviteit te bewaken, wordt het beeld slechts in 8 exemplaren gemaakt en verkocht. Wees er dus snel bij 😉

Het massief bronzen beeld is 22cm hoog en staat op een steen van de kribben van de waal. Bij ieder beeld maakt Karen een handgeschreven certificaat van echtheid. Prijs per bronzen beeld 1590euro.

Bommelaertje 1, beeldje 1/8 brons 22cm

Het schrijven van de verhaaltjes, het maken van de bijhorende illustraties, soms waren de illustraties er voor het verhaaltje geschreven was. Het was in ieder geval een tijd volop creatie. Het brein stond niet stil en ik wisselde het af met de bezoeken aan de werkplaats van Loes. Daar, in Hurwenen, was ik aan iets nieuws begonnen, met klei. Ik vroeg Loes mij alleen aan te geven hoe een beeld technisch opgebouwd moet worden zodat het niet in elkaar zou zakken of zou barsten in de oven. Liefst geen aanwijzingen over de lengte van armen, plaats van de neus etc..het moest mijn beeld worden. Mijn besluit lag vast om tijdens het schrijven van het boek het meisje levensgroot te maken. Ik wilde een beeld waar kinderen bij konden gaan zitten. Geen confronterend beeld maar een beeld met een boodschap van dat alles okee is en je bent wie je bent. Het meisje groeide onder mijn handen. Het Bommelaertje kwam geheel ongeschonden uit de tot 1250º opgestookte oven… ze ís er. Ik gaf haar de kleuren van haar jurkje zoals in het schilderij, lichtblauw, met blij makende accentjes. Ze zit, ze zit en kijkt naar haar tot hartje gevouwen handjes. Ze draagt geen schoenen, want de rode schoenen van haar moeder vallen steeds uit als ze zit. Aan haar jubeltenen hang ik af en toe de schoenen terug, die op de grond gevallen zijn.

Het beeld van Bommelaertje zit inmiddels al sinds juni 2021 in de museumtuin van het Stadskasteel Zaltbommel. Zij logeert daar, in afwachting van haar reis door de Bommelerwaard naar de andere kastelen die op haar schilderij staan.

Samen onder de Mispel in de museumtuin